Varmt välkommen till HR Arena: Diversity den 8 december 2016

Mångfaldsfrågorna i näringslivet och samhället är viktigare än någonsin. Därför vill vi på PwC belysa de olika aspekterna inom begreppet ”mångfald” och dess värde i form av förbättrade förutsättningar för innovation och framgångsrika organisationer.

Under en intensiv förmiddag får du bland annat ta del av högintressanta insikter kring mångfaldsperspektiven Ålder, Bakgrund och Jämställdhet.

Du får höra Kerstin Ekblom och Christian Bjerdén från Preem som berättar om arbetet med nyanlända. Vidare träffar du Zeina Hänninen Hasan från Coca-Cola som beskriver jämställdhetsprojektet på Coca-Cola Sverige. 

Vi har även bjudit in Henrietta Bean från Mitt Liv, organisationen som arbetar med att integrera människor med utländsk bakgrund i vårt samhälle.

I samband med HR Arena: Diversity presentar vi rapporten Golden Age Index som belyser potentialen bland äldre arbetskraft – en högaktuell fråga i Sverige. Ladda ner rapporten här


Anmäl dig till HR Arena

OBS begränsat antal platser

Gå till anmälan
loading-player

Playback of this video is not currently available

Talare

Zeina Hänninen Hasan

Zeina Hänninen Hasan ansvarar för rekrytering och employer branding i norra Europa samt Benelux-länderna. Visionen är klar och tydlig: Coca-Cola European Partners ska återspegla kunderna och det samhälle vi verkar i. En viktig del i företagets strategi går därför ut på att utveckla en inkluderande och passionerad företagskultur. Genom ett aktivt mångfaldsarbete kring rekrytering och utveckling har Coca-Cola European Partners systematiskt ökat kännedomen som en attraktiv arbetsplats. På HR Arena: Diversity berättar Zeina om de verktyg man använder sig av för att uppnå de högt uppsatta målen kring mångfald, jämställdhet och integration.

Kerstin Ekblom

HR Arena: Diversity välkomnar varmt Christian Bjerdén, HR-direktör på Preem samt Kerstin Ekblom, Head of Talent Management på Preem. Till skillnad från många andra företag har Preem bestämt sig för att verkligen leda omvandlingen till ett hållbart samhälle och aktivt bidra till ett ökat inkluderande. I samband med ökat fokus och ökad produktion på hållbara produkter arbetar Preem strategiskt med att väva in mångfaldsarbetet. Vad ser Preem för möjligheter och utmaningar? Missa inte detta spännande föredrag!

Henrietta Bean

Henrietta Bean är regionansvarig för Mitt Liv och byggde upp verksamheten i Stockholm och har drivit kurs och mentorprogrammet Mitt Livs Chans i flera år. Henrietta har personlig erfarenhet av att bo, arbeta och etablera sig i andra länder. Henrietta har också hållit föreläsningar, workshops, seminarier, mångfaldsstrategiarbeten samt även handledning och facilitering av mångfaldskommittéer. På HR Arena: Diversity kommer Henrietta dela med sig av sina erfarenheter av mångfalds- och inkluderingsfrågor och levererar konkreta tips hur man framgångsrikt arbetar med mångfaldsfrågor i en organisation.

Schema

07:30-08:00 Frukost
08:00-08:25 Inledning: Varför vill vi ha mångfald?
08:25-08:50 Zeina Hänninen Hasan, Coca-Cola 
08:50-09:15 Golden Age Index – Äldre arbetskraft i världen – och Sverige
09:15-09:40 Kerstin Ekblom och Christian Bjerdén, Preem
09:40-09:55 Henrietta Bean, Mitt Liv
09:55-10:00 Avrundning
10:00-10:30 Fika och mingel

Kontakta oss

Anders Christensson

Branschansvarig Statsförvaltning, partner, PwC Sverige

Tel 0709-29 38 39

Madeleine Heinrich

Management Consultant, People and Organisation, PwC Sverige

Tel 0729-80 94 33

Följ oss
Följ oss i sociala medier