PwC Management Consulting Academy

Management Consulting Academy 2023

Är du intresserad av att börja arbeta som managementkonsult efter examen och vill utforska vilka möjligheter som finns för just dig? Ta då chansen att bli en del av Management Consulting Academy!

Varför Management Consulting Academy (MCA)?
I en snabbföränderlig värld uppstår hela tiden nya, komplexa utmaningar som vi tidigare aldrig har ställts inför. Detta är något som vi managementkonsulter finner spännande, och tillsammans med våra kunder och kollegor arbetar vi med att utforma och leverera lösningar på några av de största och mest utmanande problem inom både privat och offentlig sektor. Under MCA kommer vi tillsammans att genomföra workshops och aktiviteter som ger dig chansen att utveckla viktiga förmågor för att bli en skicklig managementkonsult och en större förståelse för yrket.

Gruppbild en kille och två tjejer står i ett kök

Under MCA kommer du få lära känna PwC och ett särskilt fokus kommer att läggas på Management Consulting och Public Sector Advisory som är två avdelningar inom Consulting. Vi vill introducera och bjuda in dig till vårt nätverk av problemlösare, ett nätverk som vi kallar A Community of Solvers. Under tre moduler kommer du att få möta inspirerande kollegor som arbetar med allt från digitalisering av hälso- och sjukvården till effektivisering av ekonomifunktioner och förändringsledning, för att nämna några exempel. Allt för att ge dig en så bred och omfattande bild av PwC och arbetet som managementkonsult som möjligt.

Agneta Zelmin, Consulting, sedan 2018:
"Det är svårt att sammanfatta ett år på PwC Consulting under minuten. Min tid på PwC har hittills varit fylld med spännande projekt, utvecklingsmöjligheter och framför allt samarbete med fantastiska kollegor från hela firman."

Anmäl dig till Management Consulting Academy

Anmäl dig här

Översikt över Management Conculting Academy 

MCA består i huvudsak av tre moduler. Utöver modulerna kommer du att bli tilldelad en mentor från antingen Management Consulting eller Public Sector Advisory, beroende på vilken avdelning som du är mest intresserad av. 

Modulerna kommer att bestå av interaktiva workshops, spännande samtal och sociala aktiviteter i syfte att ta dig ett steg närmare ditt drömjobb. Målsättningen är att du efter varje modul ska känna dig inspirerad och fått med dig praktiska verktyg och erfarenheter. 

Modul 1:

Att vara managementkonsult på PwC 
Vad gör egentligen en managementkonsult på dagarna? Vi besvarar frågorna genom att diskutera och samtidigt öva på presentationsteknik. 
När: Torsdag den 23 februari kl. 12-17

Modul 2:

PwC:s BXT-ramverk 
Hur kan du kombinera Business, eXperience & Technology för att ta fram idéer och lösningar
När: Torsdag 16 mars kl. 13-17

Modul 3:

Strukturerad problemlösning 
Hur formulerar och löser du problem på ett tydligt och trovärdigt sätt? 
När: Torsdag 13 april kl. 11-18, inklusive lunch och avslutningsmingel

Notera att tid kan justeras något när det närmar sig. Datumen kommer dock inte att ändras.

Glad tjej ler mot kamera

Vill du bli en del i vår grupp av problemlösare och utveckla dina grundläggande färdigheter som managementkonsult? Då ska du självklart vara med på MCA våren 2023!

Vem söker vi? 
Vi söker dig som befinner dig i slutet av din utbildning och förväntas ta examen till sommaren 2024. Programmet kommer att hållas på svenska. 

Modulerna kommer att genomföras på PwCs kontor i Stockholm. För studenter utanför Stockholm står PwC för tågresan till och från samtliga tre moduler.

Behöver jag vara med på alla moduler under våren om jag anmäler mig?
Ja! Vi förväntar oss ett högt deltagande och engagemang från dig som deltagare. 

Highlights under programmet

  • Interaktiva övningar och workshops för att utveckla dig och förbereda dig inför arbetslivet

  • Inspirerande talare med olika erfarenheter som managementkonsulter

  • Personlig kontakt med en managementkonsult från PwC 

  • Chans att nätverka med anställda på PwC och andra studenter från hela Sverige

  • Inblick i PwC:s rekryteringsprocess 

Deadline för ansökan
Sista ansökningsdag är måndag 23:e januari kl. 23:59.

Glad kille tittar in i kameran
Följ oss i sociala medier