Nordic Finance Innovation

PwC är stolt samarbetspartner till nätverket NFI - Nordic Finance Innovation. Genom seminarier och event delar communityn med sig av inspiration, innovation och kunskap inom Fintech, Regtech, Insurtech, bank, finans och försäkring.

Hur kan den finansiella sektorn möta digitaliseringens nya utmaningar och möjligheter?

Digitaliseringens nya möjligheter påverkar den finansiella sektorn som nu står inför stora förändringar men också möjligheter. Ny teknologi sänker barriärerna och uppstickare tar sig lättare in och tar marknadsandelar från de traditionella instituten. Nuvarande affärs- och distribueringsmodeller utmanas och den finansiella sektorn måste anpassa sig efter nya spelregler.

Därför grundades Nordic Finance Innovation

För att möta de nya förutsättningarna skapade BankAxept, tillsammans med utvald expertis i branschen, en arena för inspiration, innovation och kunskapsutbyte - Nordic Finance Innovation. PwC är stolt samarbetspartner till NFI som erbjuder seminarier och event som lyfter de senaste frågorna för finansiella sektorn inom bland annat Fintech, Cyber security och Financial crime.
 

NFI:s första nätverksträff i Sverige:
It is all about the data

I februari 2019 arrangerade PwC NFI:s första nätverksträff i Sverige. Till Norrsken i Stockholm kom kunder inom bank-, finans- och försäkringsbranschen för att ta del av åtta framstående talares erfarenheter kring temat "It is all about the data". Chris Skinner, Chairman of the Board på NFI, inledde med att tala om vikten av data i en framtid där kundupplevelsen blir allt viktigare.

Chris driver bloggen The financer där han skriver om framtidens finansbransch. Han menar att tech-delen är minst lika viktig som finansdelen i affären, och att finansiella institutioner som inte har datastrukturen för att kunna automatisera och personalisera sina produkter och tjänster har en rejäl utmaning framför sig.

Under halvdagen, som avslutades med ett mingel, diskuterades AI och data ur följande perspektiv:

  • Förändring och kommunikation "API or Die" med Girts Berzins, Head of Digital Innovation & Strategy på Swedbank

  • Förberedelse är A och O med Kim Hyldig, Business Development Director på Worldline

  • Datakvalitet är nyckeln med Lars Engvall, Head of FutureLab på Folksam

  • Change in business & mind with AI med Mattias Fras, Group Head of AI Strategy & Acceleration på Nordea

  • Från källan till algoritmen med Vijay Sharma, Partner Cognitive, Big Data & Analytics på IBM Global Services

  • Responsible AI med Johan Jerresand and Alexander Fritsch, Partner respektive Director på PwC

Nästa NFI-event är planerat till våren 2019.

Tidigare event inom det nordiska nätverket

Ledarskap, den största utmaningen för att driva förändring
22 november 2018, Oslo
Många banker tycker de är digitala men av någon anledning når de inte hela vägen. Vad är det då som saknas? Den största utmaningen för förändring är inte budget eller teknologi, utan medarbetare och ledarskap. Hur får man människorna att ta till sig digitaliseringen på riktigt?

NFI Women - Driva ledarskap och kulturell förändring för innovation
31 augusti 2018, Reykjavík
NFI för kvinnor inom finansiella sektorn träffas och nätverkar kring olika teman. Bland annat pratar vi om ledarskap och kultur inom innovation, implementering av nytt banksystem på Island och anpassningen till PSD2.

Finansiella sektorn i en tid av digitala assistenter
3 augusti 2018, Helsingfors
Google, Amazon, Facebook - alla rör sig inom finansiella tjänster på något sätt. Oftast handlar det om betallösningar, men hur ser framtidsplanerna ut hos dessa digitala jättar? Är de framtida konkurrenter eller partners till bankerna?
 

Kontakta oss

Johan Jerresand

Johan Jerresand

FS Digital & Technology Leader, PwC Sverige

Tel 0709-29 10 02

Lena Ytterberg

Lena Ytterberg

Business Developer, PwC Sverige

Tel 010-212 96 87

Följ oss i sociala medier