SD-WAN för tjänsteleverantörer: Hot eller möjlighet?

2016-10-27


Leverantörer av telekommunikationstjänster har mer att vinna än att frukta från den senaste tekniken för icke-lokala nätverk
 

Mjukvarudefinierade nätverk medför stora förändringar på marknaden för telekommunikationstjänster. SD-WAN kan ge MPLS-leverantörer flexibilitet och en möjlighet att tillgodose behovet av lägre totala ägandekostnader.
 

Trenderna i fråga om icke-lokala nätverk (WAN) innebär att tjänsteleverantörernas marknad förändras. Nya konkurrenskraftiga alternativ sätter press på MPLS-leverantörernas vinster. Samtidigt visar ny teknik, som till exempel mjukvarudefinierade WAN, upp en stor tillväxtpotential.
 

Detta skifte på marknaden medför nya inkomstmöjligheter för tjänsteleverantörerna. För att kunna konkurrera behöver de flexibla hybridnätverkslösningar med lägre totala ägandekostnader. Detta kan SD-WAN erbjuda. Med SD-WAN kan tjänsteleverantörerna öka sin lönsamhet samtidigt som de anpassar sig till trenderna på WAN-marknaden.
 

I detta diskussionsunderlag beskriver vi de viktigaste överväganden som tjänsteleverantörer behöver göra om de planerar att införa SD-WAN. Vi presenterar också vår ståndpunkt i frågan om detta är ett hot eller en möjlighet för tjänsteleverantörerna.

Kontakta oss

Följ oss i sociala medier