PE Portfolio Tax

Vi arbetar med värdeskapande aktiviteter för portföljbolag

PE Portfolio Tax är ett av PwC Sveriges tjänsteutbud inom skatt där vi erbjuder värdeskapande aktiviteter för PE-ägda portföljbolag. Genom att bygga långsiktiga relationer förstår vi våra kunders faktiska behov och kan på ett strukturerat och koordinerat sätt lämna holistisk skatterådgivning.

Med vår breda skatteexpertis och långa praktiska erfarenhet erbjuder vi inom ramen för PE Portfolio Tax skräddarsydda tjänster inom svensk och internationell inkomstskatt, moms och internprissättning. Vi har även ett stort internationellt nätverk med handplockade kollegor som liksom vi har stor erfarenhet av skatt i en private equity miljö.

Vår ambition

Vår ambition är att skapa en långsiktig relation och erbjuda värdeskapande rådgivning genom hela ägarperioden, dvs från det att portföljbolaget förvärvas tills dess att bolaget är redo för försäljning. För varje kund görs en skräddarsydd behovsanalys utifrån skattefunktion, strategi och historisk skattehantering för att identifiera skattemässiga utmaningar och möjligheter.

Vi finns där under portföljbolagets samtliga ägarfaser

Ett portföljbolags ägarfaser kan delas in i tre separata faser med olika behov av skatterådgivning i respektive fas:

  1. Post Deal,

  2. Holding, och,

  3. Exit Readiness.

PE Portfolio Tax erbjuder tjänster kopplade till samtliga faser. Vi rådger alltid från ett holistiskt perspektiv för att säkerställa att relevanta skatteområden beaktas i all vår rådgivning och att våra råd kan implementeras på ett praktiskt och effektivt sätt. 

Du kan läsa mer om respektive fas och hur vi kan hjälpa dig beroende på var i resan ni befinner er genom att klicka på ovan länkar för respektive fas.

"Inom PE Portfolio Tax strävar vi alltid efter att skräddarsy holistiska lösningar som maximerar värde och minimerar skatterisker."

Marika Wedenberg, Head of PE Portfolio Tax, PwC Sverige

Kontakta oss

Marika Wedenberg

Marika Wedenberg

Director, Head of PE Portfolio Tax, PwC Sverige

Tel 0722-07 40 90

Simon Björkheim

Simon Björkheim

Senior Manager, CIT Specialist PE Portfolio Tax, PwC Sverige

Tel 0768-52 29 73

Elif Agic

Elif Agic

Senior Manager, VAT Specialist PE Portfolio Tax, PwC Sverige

Tel 0729-80 96 21

Tim von Oelreich

Tim von Oelreich

Manager, TP Specialist PE Portfolio Tax, PwC Sverige

Tel 0708-73 97 33

Följ oss i sociala medier