Carl Johannisson

Carl Johannisson

Managementkonsult, PwC Sverige

Carl är managementkonsult och fokuserar på att förbättra intäktssidan i bolag. Hans arbetsuppgifter från dag till dag varierar, men oftast jobbar han med projektledning samt med analys- och visualiseringsverktyg.

Kontaktuppgifter

Tel 0729-80 90 67

Email

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

De stora utmaningarna som många företag har är att man i dag måste jobba mycket mer tvärfunktionellt. Inom exempelvis marketing är det ytterst viktigt att förstå om de leads som genereras faktiskt blir till lojala kunder eller om de bara tar del av de erbjudanden som ges vid registrering. Där ser vi att många nya bolag har ett stort försprång eftersom de pratar mer performance-mätetal som CPA i stället för reach.

En annan central utmaning som många företag har, inte bara inom marketing utan tvärfunktioner, är hur de på bättre sätt kan nyttja sin egen och tredjepartsdata. Detta antingen för att förstå kunder bättre eller för bli mer effektiva i de produkter och tjänster som de erbjuder.

Berätta om din bakgrund!

Jag är utbildad ingenjör med master i Industrial Management & Engineering, där jag parallellt med min utbildning vad med och startade träningsklädesföretaget ICANIWILL, vilket var en ofantligt rolig resa och väldigt roligt att se att bolaget i dag blivit så stort och framgångsrikt, där vill jag verkligen lyfta Gustaf Ollas som motorn i det hela. Efter det började jag som LUMA Management Trainee på MTGx och jobbade med investeringar inom speciellt esport, men även inom mobilspel och gaming. Efter det valde jag att gå till ett av MTGx uppköpta bolag Splay där jag först var chef över tech-plattformen GOsnap och sedermera Nordenchef för annonsering. 

Vilka är dina kompetenser?

Jag arbetar mycket med intäktssidan i bolag och speciellt kring kommersiella frågeställningar, såsom vad är det som kunderna vill ha? Hur kan vi förstå våra kunder bättre? Hur kan vi göra marknadsföringen mer effektiv? Vilka produkter bör vi sälja för att optimera försäljning eller kvantiteten?

Carl Johannisson, PwC

Var är du född och uppvuxen?

Jag är född i Odensala norr om Stockholm, vilket är där jag är uppvuxen. Mina föräldrar har en gård ute på landet, så jag växte upp med att bygga och snickra på saker. Det var dock oftast jag som kom med alla knäppa idéer och min bror som utförde dem.

Vad gör du på fritiden?

Jag har tävlingsseglat på en internationell nivå med bland annat flertalet VM och EM i bagaget. Nu för tiden tävlar jag tillsammans med min pappa i klassen J70 vilket är en mindre kölbåt.

På helgerna spenderar jag gärna flera timmar i köket på att laga mat, har ett brinnande intresse för skandinavisk fine dining med roliga råvaror och tillagningstekniker. En av mina favoriter nu är rostad grädde eller pulveriserat brynt smör.   

Har också ett stort intresse för design, formgivning och foto, vilket jag dessvärre inte har prioriterat så mycket på sistone, även om systemkameran ofta åker fram på semestern.

Mat lagad av Carl Johannisson, PwC
Mat lagad av Carl Johannisson, PwC
Följ oss i sociala medier