Skip to content Skip to footer
Sök
PwC

Visar resultat

Offentlig sektor

Tillsammans skapar vi morgondagens samhälle. Vår vision är ett väl fungerande privat, offentligt och ideellt företagande som inger förtroende. Låt oss förverkliga visionen tillsammans!

Förändringstrycket inom offentlig sektor är enormt

Offentlig sektor är en skattefinansierad verksamhet som bedrivs av staten, landstingen eller kommunen och spelar en central roll i det svenska samhället. Vård, skola, utbildning, försvarsmakten, kollektivtrafik och infrastruktur drivs ofta inom ramen för offentlig sektor. Trycket på att driva verksamheterna effektivt ökar och ställer krav på verksamhetsstyrning och effektiva processer. 

Globalisering, teknikutveckling och en åldrande befolkning är några av utmaningarna inom offentlig sektor i Sverige, och många söker ständigt efter mer ekonomiska, produktiva och effektiva sätt att leverera service. 

En färsk undersökning visar att offentlig sektor i Sverige är relativt bra i sin digitaliseringsmognad vid en internationell jämförelse, men sättet att utveckla e-tjänster fragmentariskt inom självstyrande enheter till medborgare och företag tappar fart. Enligt EU:s Digital Economy and Society Index (DESI) har Sverige sämst takt vad gäller digital utveckling i hela EU.

Vi har ställt frågan till Sveriges kommuner och landsting om deras egen uppfattning om sin digitala mognad. Ta del av undersökningen nedan. Vi har en bred och djup förståelse för och kunskap om komplexiteten inom offentligsektor och våra specialister kan bistå i samtliga delar av er förändringsresa. 

Visionära Arenan 16 augusti 2022

Förebygga, förhindra och upptäcka välfärdsbrott

Välkommen till PwC:s Visionära Arenan den 16 augusti 2022! PwC:s Visionära Arenan är den självklara mötesplatsen för dig som vill vara med och utforma den offentliga sektorn för en bättre morgondag. Under en intensiv dag och kväll med middag får du ta del av högintressanta insikter från PwC:s kommunspecialister och inbjudna experter.

Visionära Arenan hålls traditionsenligt dagen innan KOMMEK i Malmö. Du får ta del av ett fullspäckat program och föreläsare som talar till både hjärta och hjärna.

Läs mer och anmäl dig idag!
 


Digital transformation – här får du verktygen för din digitala förändringsresa

De nya teknologierna har potentialen att förändra vårt samhälle från grunden. Här nedan kan du läsa mer om några av dem. Hur påverkas just din verksamhet?

Utbildning som gör skillnad. Vi hjälper stora och små organisationer att utveckla sin verksamhet.

Läs mer på PwC:s Academy

Ta kunskapsövertag! Rapporter och analyser direkt i din inbox.

Prenumerera på nyhetsbrevet Dialog

Kontakta oss

Anders Christensson

Anders Christensson

Branschansvarig statsförvaltning, partner, PwC Sverige

Tel 0709-29 38 39

Följ oss i sociala medier