Mattias Lamme

Mattias Lamme

Auktoriserad revisor, partner, PwC Sverige

Jobbar som revisor och rådgivare till entreprenöriella privatägda bolag. Under många år har jag haft förmånen att jobba med många olika typer av bolag och koncerner och har kunnat bygga upp en erfarenhetsbank. Erfarenheten tillsammans med att jag är en god lyssnare gör att jag ofta är ett aktivt bollplank kring både stora och små frågor utifrån den "resa" som företaget är på.

Kontaktuppgifter

Tel 0709-29 27 54

Email

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

I dagens samhälle är det inte brist på information kring exempelvis olika regelverk men däremot att skilja på vad som är väsentligt för det för specifika företaget/ägaren. Utmaningen ligger i att förstå vilka regelverk som är i spel och som kan komma i spel vid olika vägval. Vad är viktigt och vad har mindre betydelse? Att ha ett brett och långsiktigt perspektiv, samtidigt som man har förmågan att identifiera vad som är väsentliga frågor gör det möjligt att idag fatta rätt beslut som påverkar morgondagen.  

Vilka är dina kompetenser?

  • Strukturfrågor både med ägarens perspektiv och inom koncerner
  • Skattefrågor, inklusive ägarbeskattning
  • Redovisningsfrågor
  • Konsolidering
  • Revision av bolag och koncerner
     

Var är du född och uppvuxen?

Jag är stolt smålänning "i blodet", uppvuxen i Stockholm, Hjo och sedan Malmö där jag bor nu.  

Vad gör du på fritiden?

Min fritid spenderar jag helst med familj och vänner, gärna i underbara Ramkvilla i Småland. Där har vi vårt sommarställe, Magasinet, ett gammal sädesmagasin som vi har renoverat. Här finns tillgång till sjö, natur och trevliga människor. Något litet bygg- eller trädgårdsprojekt är också något som jag gärna drar igång så fort det blir tillfälle.

Mattias Lammes sommarhus
Följ oss i sociala medier