Fastighetstrender 2019

2018-11-29

Kungsgatan, Stockholm som faller ur topp 10-listan

Lissabon hetaste fastighetsstaden, Stockholm faller ur topp 10-listan, fortsatt oro kring Brexit och EU-turbulens 

När nya rapporten "Emerging Trends in Real Estate: Europe 2019" tar tempen på fastighetsbranschen i Europa fortsätter fjolårets trend med Brexit-oro. Rapporten belyser en bransch som står inför ett vägskäl.

Samtidigt som man vänder sig till trygga stabila inkomster, ifrågasätter man traditionella investeringsstrukturer och vidgar vyerna genom att se fastighetsbranschen i ett mycket bredare sammanhang.

– Det är förståeligt att branschen generellt fortsätter att påverkas av osäkerheten kring Brexit, naturligtvis framför allt i UK. Samtidigt ser vi en försiktig optimism och heta fastighetsmarknader runtom i Europa. Att Stockholm faller ur rapportens Top 10-lista ser vi som ett tecken på att prisbilden i Stockholm är högre än i många europeiska storstäder och att utvecklingen kring nybyggnation begränsas av planbestämmelser i högre grad än bland t ex de städer som återkommer på topp 10-listan. Lissabons topplacering kan förklaras med att prisbilden i Spanien har ökat under det senaste året och investerare istället satsar på närliggande marknader som Portugal och Frankrike, kommenterar Helena Ehrenborg, fastighetsspecialist och partner på PwC.

Om rapporten

Emerging Trends in Real Estate® Europe 2019 baseras på en undersökning med 885 ledande investerare, fastighetsutvecklare, fonder, långivare och andra aktörer verksamma inom fastighetsbranschen i Europa.

Vill du veta mer?

Läs hela rapporten nedan.

Kontakta oss

Helena Ehrenborg

Helena Ehrenborg

Partner Revision, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 08

Arne Engvall

Arne Engvall

Ansvarig partner Real Estate, PwC Sverige

Tel 0709-29 37 25

Katarina Menzel

Katarina Menzel

Partner Tax, PwC Sverige

Tel 0709-29 40 75

Följ oss i sociala medier