Tillsammans skapar vi förtroende och långsiktigt hållbara värden

När jag summerar det här året blir jag både stolt och glad, men inte förvånad, över att vi på PwC står starka i en turbulent värld med fortsatt krig i Ukraina,  marknadsoro, energikris, stigande inflation och räntehöjningar. Med goda insatser från oss alla har vår verksamhet utvecklats fint under året.

Vi skapar tillväxt och stärker vår redan starka position på revisionsmarknaden med fortsatt förtroende från våra befintliga kunder och från många nya kunder, vilket känns väldigt roligt. Det är också glädjande att efterfrågan på våra rådgivningstjänster ständigt ökar, särskilt inom företagstransaktioner och hållbarhetsfrågor. Vi är nu en riktigt stark aktör inom ESG-området i Sverige. Tillsammans med våra kunder, organisationer och andra  samhällsaktörer fortsätter vi skapa hållbara resultat både i vår egen verksamhet  och i samhället i stort.

Vi har länge levt i ett system där kortsiktig vinstmaximering i många fall har varit drivkraften i näringslivet, men inte minst klimatkrisen har tydliggjort att vi också behöver ha ett mycket mer långsiktigt perspektiv. Det är det vår strategi, The New Equation, handlar om: behovet av att kombinera tillväxt och resultat med  ett högre syfte för att skapa förtroende och långsiktigt hållbara värden. För att framgångsrikt kunna leverera på den nya ekvationen behöver vi förflytta oss från ett kortsiktigt, till ett mer långsiktigt hållbart tänkande. Finansiella ambitioner måste kompletteras med andra ambitioner – som ofta uttrycks i förväntningar från medarbetare, kunder, investerare och andra intressenter.

För oss på PwC är det viktigt att kunna vara med och bidra till att lösa de stora samhällsutmaningarna, där vi ser ett stort behov av samarbete med andra. Vår medverkan under Järvaveckan och Almedalsveckan, samt vår egen ESG-dag, är några av årets större event där vi har bidragit i samhällsdebatten för att göra skillnad.

Det senaste året har vi, genom vårt volontärarbete, bland annat stöttat  Norrskens entreprenörer och engagerat oss med Generation Pep för barn och ungas hälsa. Genom vårt eget initiativ Ukraina Task Force, samt samarbetet med Beredskapslyftet, har vi hjälpt flyktingar från Ukraina att integreras i det svenska samhället och även välkomnat flera av de som kommit hit som nya kollegor hos oss på PwC.

Allt det här känns riktigt bra, men den allra största skillnaden för näringslivet och samhället gör vi tillsammans med våra fantastiska kunder i våra olika uppdrag. Vår årliga, globala vd-undersökning visade bland annat ett rekordstort tapp i tillväxttro bland företagsledare, men också att många företag bedömer att de behöver ställa om de närmaste åren för att fortsätta vara relevanta. Med vår djupa och breda erfarenhet är vi med och stöttar våra kunder både genom specialistrådgivning i enskilda frågor och som partner i deras omställning. Du kan läsa några goda exempel från året på sidorna 18-21.

Det känns mycket tillfredsställande att PwC även i år ligger i topp bland de större aktörerna i Svenskt Kvalitetsindex. Precis som undersökningen visar så har pandemin och den ekonomiska turbulensen gjort att vi har kommit ännu närmare våra kunder på flera plan, både när det gäller att erbjuda tjänster som våra kunder efterfrågar och genom starka personliga relationer. Oavsett om det gäller vår revisions- eller rådgivningsverksamhet vill vi bidra med vår kunskap i samband med exempelvis företagstransaktioner, risk-, skatte- och hållbarhetsfrågor.

Jag är också riktigt stolt över att PwC har utsetts till en av Sveriges mest  attraktiva arbetsgivare bland studenter 2023. Nu är vi både ett av Sveriges Karriärföretag och högt upp på Universums lista över var unga talanger helst vill jobba – det känns lovande inför framtiden!

Våra medarbetare är verkligen vår viktigaste tillgång och därför vill jag rikta ett speciellt tack till er: jag imponeras ständigt över ert engagemang, driv, nytänkande och den omsorg ni visar varandra och våra kunder. Jag är så tacksam över att jag dagligen får arbeta tillsammans med er! Jag säger ofta att vi på PwC har ett stort hjärta, och det har ni verkligen visat under det här året. Stort tack för fantastiska insatser – tillsammans har vi verkligen levt våra värderingar och levererat långsiktigt hållbara resultat!

Slutligen vill jag passa på att tacka alla våra kunder och samarbetspartners för att vi på PwC har fått förtroendet att vara en del av ert arbete under året. Vi ser fram emot att få fortsätta vårt goda samarbete även framöver!

Sofia Götmar-Blomstedt

 

Sofia Götmar-Blomstedt, vd, PwC Sverige

Kontakta oss

Kundtjänst

Kundtjänst

Kundtjänst, PwC Sverige

Tel 010-212 40 00

Följ oss i sociala medier