Olof Olsson

Olof Olsson

Director, Management Consulting, PwC Sverige

Olof Olsson hjälper dig att utveckla din verksamhetsstyrning. Han arbetar som managementkonsult med fokus på att stötta företag att utveckla sin verksamhetsstyrning genom modern metodik och systemstöd.

 

Kontaktuppgifter

Tel 0729-80 99 43

Email

Vilka utmaningar och möjligheter ser du för dina kunder?

– I dag ser vi en stor trend inom både privat och offentlig sektor mot ett mer integrerat perspektiv på verksamhetsstyrning drivet av krav på ökad styrbarhet och krav på snabbare reaktionsförmåga. Det ställer krav på mer avancerade och mer integrerade systemstöd som utnyttjar alltmer intern och extern icke finansiell data, vilket också ställer förändrade kompetenskrav på controllerfunktionen.

Kompetenser

  • Performance Management
  • Data Management
  • Performance Management system selection 
  • Project Management
Olof Olsson, PwC

"Utveckling av modern verksamhetsstyrning ställer stora krav på tillgång till aktuell och kvalitetssäkrad data från interna och externa källor, utveckling av performance management och data management behöver därför gå hand i hand."
Olof Olsson

Var är du född och uppvuxen?

– Utanför Nässjö på småländska höglandet.

Vad gör du på fritiden?

– På fritiden lämnar jag gärna stan för att njuta av naturen tillsammans med familj och goda vänner. Vandring, paddling, MTB och skidåkning ligger mig varmt om hjärtat. Gärna i kombination med god mat och dryck. Det är laster som balanserar varandra. Det blir också allt som oftast en tur till mina hemtrakter på småländska höglandet där familjen har en stuga på sjökanten.

Följ oss i sociala medier