Digital & Cloud Transformation – är du redo?

Vi lever och verkar i en tid där förändring är snabbare och större än någonsin tidigare. En era med fantastiska möjligheter att skapa värde. Där framgång handlar om insikt och viljan att skaffa sig nya perspektiv.

Att lyckas med din digitala transformation

Den digitala transformationen är ofta komplex men fylld av nya möjligheter. Vi kan hjälpa dig ta nästa steg, oavsett om du precis har börjat eller kommit en bit på vägen.

 

Digital transformation

 • Technology
 • Analytics
 • Cyber

What is our Vision and Strategy and how should this be reflected in our future capabilities and operating model.

 • CTO and Cloud

How can I make sure my IT organisation and technology stack is delivering business value in the future?

 • Business Application

How do I make sure my applications are up to the business tasks, managed efficiently and aligned?

 • Technology Delivery

How do I deliver technology in an efficient way making sure they fulfill business needs?

 

 • Intelligent Automation

How can I automate my processes intelligently and efficiently and make sure they will function over time?

 • Data Management

How can I keep my data in order, understandable and widely accessible for my organization to derive insights and value?

 • Advanced Analytics

How do I utilize Machine Learning and AI in my business to predict and optimize future performance?

 • Cyber Security

How do I build cyber security into my business making sure identities are verified and secure and that cyber attacks are detected or prevented?

 • Risk & Governance

How can I analyze the various risks in my business technology applications, architecture and operating mode? How to assess and mitigate risks today and tomorrow?

 

 

Lead with Digital Strategy

Cloud är den drivande kraften som ofta driver den digitala omvandlingen. Men att utnyttja molnet i alla dess former – on demand software, data- och infrastrukturtjänster, hybridmoln, agila utvecklingsmiljöer och nya innovationer som AI och maskininlärning – blir snabbt komplext att hantera.

PwC har kapacitet, processer och verktyg för att säkerställa den strategiska riktningen för ett molnbaserad företag. Som transformationspartner skräddarsyr vi de tekniska och kommersiella aktiviteterna utifrån verksamhetens strategiska mål för att möjliggöra en "ändamålsenlig" molnlösning som stödjer verksamheten.

Läs mer

 

Företag som investerar i Big Data och AI i sin verksamhet lyckas bättre än sina konkurrenter med 5% i produktivitet och 6% i lönsamhet.

Harvard Business Review

Lead with Digital Technology

CIOs som pedagoger kring molndriven omvandling

För att fullt ut kunna dra nytta av molnet måste företag identifiera de affärsresultat de vill uppnå och sedan ta reda på hur molntjänster kan hjälpa dem att uppnå sina mål snabbare, mer kostnadseffektivt och i stor skala. CIOs tar ägande av mycket som har att göra med moln på deras organisationer - men det är många andra ledande befattningshavare också. PwC:s us Cloud Business Survey avslöjar hur engagerade andra C-suite-ledare är kring molntjänster

Läs mer

Tjänster inom Digital Technology:

 • C-level och cloud lösningar
 • Data management
 • Business applications
 • Technology delivery
Nils Thunberg, PwC

Nils hjälper dig med den digitala tranformationen

Nils Thunberg arbetar i digitala transformativa projekt där processer och operativa modeller har stötts av IT och ny teknologi framför allt supply chain processer och lagerhantering.
Läs mer om Nils

Lead with Analytics

Det är en utmaning för många företag att låsa upp kraften som finns i data för att införa dataanalys och AI i sin verksamhet. Grunden är att förstå vilka strategiska mål som ska uppnås och att säkerställa att organisationen har rätt kompetens. Det kräver lösningar längs med hela informationsvärdekedjan, från att säkerställa datakvalitet, vilket är avgörande för att skapa pålitliga data för AI-baserad tjänster och produkter, till att ändra organisationsmodeller till att bli agila och effektiva när dessa data och AI-baserade tjänster skapas.

Läs mer om Data och Analytics

Tjänster inom Analysis:

Lead with Cyber Security 

Cyber Security: hur säker är din verksamhet?

Cyberhoten utgör strategiska företagsrisker som kan ha mycket stor inverkan på din verksamhet.

Ökade attacker mot mot molntjänster väntas under 2022 och många organisationer har stora svårigheter när det gäller cyberrisker kopplade till leverantörer och så kallade tredjeparter. 58 procent av bolagen räknar med fler attacker mot molntjänster under 2022., men bara 37 procent har skaffat sig tillräckliga kunskpaer om den egna situationen genom bedömningar av verksamheten.

Det gäller att identifiera och kunna hantera de hot du står inför, så att du kan driva och utveckla din verksamhet med minimerad risk och bevarat förtroende från omvärlden. Det kallar vi för Digital Trust.

Läs mer

Tjänster inom cyber:

 • Säkerhetsstrategier och cyberrisker
 • Säkerhetsarkitektur och behörighetshantering
 • Incident-, hot och sårbarhetshantering
 • Dataskydd
 • Utbildning

Vad är "Robotic Process Automation" (RPA)?

Robotic Process Automation skiljer sig från traditionell automatisering då RPA arbetar i samma miljö som en mänsklig användare, dvs på en dator och utför de aktiviteter som en mänsklig användare skulle göra.

Där en systemimplementering inte passar av någon anledning, erbjuder RPA en överlägsen automatiseringsmöjlighet som leder till markanta kostnads- och effektivitetsfördelar på både kort och lång sikt.

Nicklas Lindersson

Nicklas rådger kring RPA

Nicklas Lindersson är vår specialist på RPA.
Läs mer om NIcklas

 

{{filterContent.facetedTitle}}

Emerging Tech

Tekniska genombrott utvecklas i rasande fart. Inom teknikområdet arbetar PwC Sverige med flera emerging technologies. Dessa teknikskiften kommer att ha stor påverkan på företagsstrategier och affärsmodeller.

Kontakta oss

Nils Thunberg

Nils Thunberg

Partner Digital & Cloud transformation, PwC Sverige

Tel 0733-37 75 11

Fredrik Lindblad

Fredrik Lindblad

Strategy & Innovation, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 18

Följ oss i sociala medier

Required fields are marked with an asterisk(*)

By submitting your email address, you acknowledge that you have read the Privacy Statement and that you consent to our processing data in accordance with the Privacy Statement (including international transfers). If you change your mind at any time about wishing to receive the information from us, you can send us an email message using the Contact Us page.

Hide