PwC Include: Inkluderande inspiration till gymnasieelever att satsa på framtiden

2021-10-06

PwC Include på sommaravslutning

PwC Include på härlig sommaravslutning för andraårselever på en ekonomklass på S:t Botvids gymnasium i Botkyrka, utanför Stockholm, i juni 2021.

Hur skapar man ett inkluderande samhälle och inspirera ungdomar att satsa på högre utbildning? Svaret är PwC Include - ett mentorprogram där PwC:s medarbetare får följa, stötta och inspirera gymnasieelever runtom i Sverige. Sedan starten har Include vuxit och finns nu i Stockholm, Göteborg och Malmö.

Resultatet hittills? Hundratals gymnasieelever och PwC-medarbetare har fått möjligheten att skapa möten som kanske inte annars hade ägt rum, bygga broar och bredda perspektiv.

– PwC Include handlar om att stötta och inspirera gymnasieelever på ekonomprogrammet att fortsätta till högre utbildning genom att de får insyn i och kontakt med näringslivet. Sedan starten för fem år sedan har hundratals elever deltagit och flera av dem är nu på väg genom högre ekonomi- och juristutbildningar, berättar Anna Lovric som ansvarar för PwC Include.

– Vi kan genom våra insatser få elever att prova på nya saker och våga. Include kan i sin tur utmana oss PwC-medarbetare att våga prova på utmaningar utanför arbetsrollen. Vi inspirerar genom att bredda perspektiv och möjligheter efter gymnasiet. Eleverna inspirerar i sin tur oss genom till nya perspektiv och massvis med positiv energi, fortsätter Anna.
 

"PwC Include handlar om att stötta inspirera gymnasieelever på ekonomprogrammet att fortsätta till högre utbildning genom att de får insyn i och kontakt med näringslivet."

Anna Lovric, ansvarig PwC Include, PwC Sverige

Detta innebär PwC Include

PwC Include innebär konkret att man tillsammans med två till tre medarbetare från PwC följer en gymnasieklass genom de tre gymnasieåren och gör ett par besök i klassen varje termin. Besöken kan innebära att t.ex. prata om något ämne och dela med sig av erfarenheter. I tillägg får klassen varje år ett case att arbeta med som de sedan presenterar för PwC. Skolorna som PwC Include samarbetar med i dagsläget (2021) är S:t Botvids Gymnasium, Tumba Gymnasium, Huddinge Gymnasium, Järfälla Gymnasium och Fryshuset Gymnasium i Stockholm, Borgarskolan i Malmö och Angeredsgymnasium i Göteborg.

Vill du veta mer om PwC Include? Kanske är du intresserad att just din skola vill ingå i PwC Include? Kontakt anna.lovric@pwc.com
 

Kontakta oss

Anna Lovric

Anna Lovric

Management Consultant, PwC Sverige

Tel 0729-95 25 08

Följ oss i sociala medier