R&D outsourcing in hi-tech industries. A research study

Juni 2014

Läkemedelsindustrins utmaningar inom forskning och utveckling (FoU) är väl dokumenterade. Ett vanligt svar under de senaste åren har varit kapplöpningen mot kliniska outsourcingavtal på storskalig strategisk nivå.

Läkemedels- och bioteknikindustrin har de högsta nivåerna av FoU-outsourcing bland högteknologiska branscher. Några stora läkemedelsbolag tyder på att 40 procent eller mer av deras FoU-utgifter kommer läggas ut inom en snar framtid och att kliniska verksamhetfunktioner så småningom kommer att läggas ut helt.

PwC:s arbete inom klinisk utveckling pekar dock på att betydande problem med outsourcing återstår, och att andra högteknologiska branscher kan ha mer beprövade upplägg kring detta område.

Medan läkemedelsindustrin skyndar fram mot storskaliga kliniska outsourcingavtal undersöker PwC hur kunder och leverantörer betygsätta resultaten av deras samarbeten, och vad som finns att lära från FoU-outsourcing i andra hi tech-branscher.

Sammanfattning av de svarande

Även om PwC:s huvudfokus var klinisk outsourcing inom läkemedelsindustrin, har det genomförts 16 intervjuer i motsvarande produktutvecklingsfunktioner inom världens ledande flyg-, försvar-, telekom-, hård- och mjukvaruföretag. Totalt sett har det genomförts 71 individuella intervjuer i 42 bolag i 10 länder och det innefattar både kunder och leverantörer.

Kontakta oss

Eva Blom

Tel 0709-29 33 88

Följ oss i sociala medier