PwC:s Entreprenörskväll i Stockholm

Tisdagen den 20 februari välkomnar vi dig till en eftermiddag med fokus på ditt företags utveckling.

Entreprenörskap, skatt och framtiden

Vi vill öppna upp för en diskussion kring hur vi ser på dagens skattefrågor för entreprenörer och ägarledda företag. Hur påverkar ekonomin och skattesystemet förutsättningarna för ett framgångsrikt företagande? En diskussion som borde vara extra intressant under det innevarande valåret.
 

Kvällen börjar med en ekonomisk omvärldsanalys av Dagens Industris välkände krönikör Henrik Mitelman. Därefter ger vi oss in i de mest debatterade och aktuella skattefrågorna för entreprenörsföretag just nu. Och kvällen avslutas med ett mingel med dryck och tilltugg för samtliga deltagare.

Boka in tisdagen den 20 februari redan i dag. Vi ses i Bonnierhuset i Stockholm!

 

Anmälan

Anmäl dig via denna länk

Program

16.00-16.30 Registrering med enklare förtäring
16.30-17.10 Henrik Mitelman - Henrik kommer att guida oss genom den rådande världsekonomin, från möjligheterna i Vietnam till de svenska skuldproblemen. Dessutom utlovar han att identifiera vem som spelar huvudrollen i världsekonomin år 2030.
17.10-17.30 Bensträckare
17.30-17.50 Exitskatt – Skatteverket har lämnat ett nytt förslag om exitbeskattning vid flytt utanför Sverige. Enkelt sett innebär förslaget att en person som flyttar från Sverige ska skatta av övervärdet på sina tillgångar (ej fastigheter) i samband med flytten. Vid en flytt inom EU ges relativt långa anstånd, men vid en flytt utanför EU/EES riskerar effekten att bli mycket värre. Förslaget får anses slå särskilt hårt mot familjeföretag och entreprenörsföretag som avser att expandera utanför Sverige, och utanför EU i synnerhet.
17.50-18.10 Skattefria personaloptioner – Från och med årsskiftet gäller de nya förmånliga reglerna om kvalificerade personaloptioner. För unga, mindre och innovativa företag är det ett utomordentligt verktyg för att locka nyckelpersoner till företaget. Vi går igenom för- och nackdelar med det nya optionsverktyget från ett företagarperspektiv.
18.15-18.30 Allmänt om beskattning av entreprenörer – Vi diskuterar kommande lagstiftning och resonerar kring vilka potentiella skatteregler som kan diskuteras under valåret och som, på gott eller ont, kan bli verklighet år 2019.
18.30-19.30 Mingel med dryck och snittar

Talare

Annika Svanfeldt

Annika Svanfeldt arbetar på PwC:s kontor i Stockholm med skattefrågor rörande bland annat ägarledda företag och deras ägare.

LinkedIn

Annika Svanfeldt på PwC:s kontor i Stockholm.

Henrik Mitelman

Henrik Mitelman, prisbelönt analytiker och välkänd krönikör i Dagens industri, talar under rubriken ”Våren är här”. Henrik är ständigt på resande fot, framför allt i Asien, och brinner för svenska möjligheter att dra nytta av de asiatiska framstegen. Samtidigt finns det andra globala megatrender som Henrik uppmärksammar. 

LinkedIn
Twitter

Henrik Mitelman - prisbelönt analytiker.

Oscar Warglo

Oscar Warglo arbetar på PwC:s kontor i Stockholm med skattefrågor rörande bland annat ägarledda företag och deras ägare.

LinkedIn

Oscar Warglo på PwC:s kontor i Stockholm.

Praktisk information


Hur kommer jag i kontakt med arrangören?

Varmt välkommen att kontakta Tina Oretorp på PwC, tina.oretorp@pwc.com eller 0709-29 32 20.

Vem vänder sig seminariet till?
Ägare, ekonomichefer och andra ledande personer inom entreprenörsföretag och ägarledda företag med en ungefärlig omsättning på mellan 20 miljoner och tre miljarder kronor.

När måste jag anmäla mig?
Anmäl dig redan i dag och senast torsdagen den 15 februari 2018.

Hur mycket kostar det att delta?
Vår entreprenörskväll är helt kostnadsfri.

Hitta hit


PwC, Torsgatan 21 - Auditorium

Följ oss i sociala medier