Välkommen till Finansdagen 16 mars 2021! Årets tema är "Trender i finansbranschen". Står vi inför ett paradigmskifte i kölvattnet av pandemin? Vad händer när en stor del av arbetskraften arbetar hemifrån? Hur kommer de nya ägarna inom bank, försäkring och kapitalförvaltning att förändra branschen? Hållbarhet, miljömässiga, sociala och ekonomiska faktorer, fortsätter att driva på förändring av hela vårt samhälle. Moderatorer: Sofia Sköld och Måns Liljenlov, PwC Sverige.
Keynote och samtal med Annika Winsth, chefekonom Nordea.
Keynote och samtal med Christian Frick, Nordic Capital. Mats Holmfeldt, Findec, lyfter fram Fintechs konkurrensfördelar gentemot de stora etablerade aktörerna. Adam Kostyál, Nasdaq, delar sina tankar kring trender på börsen. Olof Hernell, EQT, spanar kring pandemins effekter. Hur ser den finansiella rådgivningen ut för den nya generationen? I panelen: Erik Engellau-Nilsson, Norrsken, Tove Zander, Swedbank, Sofia Nordenskjöld, PwC Sverige.
Intervju och samtal med styrelseproffset och investeraren Anna Ryott. Hur ser Anna på branschen, utveckling, trender och social hållbarhet? Cecilia Repinski delar sin spaning på tema ESG - hållbara investeringar, digitalisering och AI. Vilka är möjligheterna och utmaningarna för finansbranschen? I panelen: Anna Ryott, Frans Lindelöw, Skandia, Erik Engellau-Nilsson.
Keynote Frans Lindelöw, vd och koncernchef Skandia. Resonemang kring hälsa, försäkring och finansbranschens medarbetare. PwC:s Henrik Schildt, branschexpert hälso- och sjukvård, samtalar med Frans Lindelöw om bland annat prevention, ny teknik och om varför förebyggande hälsa är så viktig för svenska företags konkurrenskraft.
Hur påverkas finansbranschen? Vad tror svenska företagsledare om utvecklingen för det egna företaget? Färska siffror från PwC:s årliga undersökning CEO Survey presenteras och kommenteras. PwC:s globala ordförande Bob Moritz ger sin spaning och samtalar med Anneli Granqvist, PwC Sverige och Annika Winsth, Nordea. Moderatorer: Sofia Sköld och Måns Liljenlov, PwC Sverige.
PwC Sverige med moderatorerna Sofia Sköld och Måns Liljenlov i spetsen tackar alla tittare, talare och medverkande för i år! Innovation, hållbarhet, transformation och digitalisering är några av nyckelorden som summerar dagen. Vi har också pratat om framtidens ledarskap, kompetensutveckling, människan och hälsan - "It's all about the people!" - och om den yngre generationens krav och efterfrågan. Trots pandemin finns det en stark och utbredd optimism bland företagsledare, både i världen och i Sverige och hos dig i finansbranschen. Vi hoppas att du ska bära med dig den känslan när vi nu sätter punkt för årets upplaga av Finansdagen 2021. På återseende!
Tisdagen den 16 mars 2021 klockan 8.30-11.30 bjuder PwC in till Finansdagen, årets stora event för dig som arbetar inom den finansiella sektorn. I år "ses" vi digitalt och tänker göra det mesta av den möjligheten för att skapa ett intressant och givande event i väntan på att få återgå till fysiska mingel.
Årets tema är "Trender i finansbranschen". Står vi inför ett paradigmskifte i kölvattnet av pandemin? Vad händer när en stor del av arbetskraften arbetar hemifrån? Hur kommer de nya ägarna inom bank, försäkring och kapitalförvaltning att förändra branschen? Hållbarhet, miljömässiga, sociala och ekonomiska faktorer, fortsätter att driva på förändring av hela vårt samhälle.
Tillsammans med tongivande talare och branschföreträdare öppnar vi upp för intressanta perspektiv och samtal om olika trender och omvärldsfaktorer som påverkar finansbranschen. Vi lovar en omväxlande och givande sändning med en blandning av kortare keynotes, paneldiskussioner, samtal och andra inspirerande inslag.
Några av årets talare och medverkande: Annika Winsth, chefekonom på Nordea Sverige, Christian Frick, Head of Financial Services Nordic Capital, Frans Lindelöw, vd och koncernchef för pensionsbolaget Skandia, Anna Ryott, styrelseproffs och investerare, Cecilia Repinski, vd och grundare av Green Assets Wallet, Erik Engellau-Nilsson, vd Norrsken, Tove Zander, segmentsansvarig för unga på Swedbank, Olof Hernell, ansvarig för digital utveckling på EQT, Adam Kostyál, europeisk noteringschef på Nasdaq, Mats Holmfeldt, grundare och styrelseordförande Findec, Robert E Moritz, Global Chairman PwC, Sofia Nordenskjöld, partner Deals PwC Sverige, Anneli Granqvist, partner Risk Advisory PwC Sverige, Henrik Schildt, branschexpert hälso- och sjukvård PwC Sverige.
Vi "ses" på Finansdagen 2021!
"För artonde gången bjuder PwC Sverige in hela finansbranschen till Finansdagen. Årets event blir digitalt och vår ambition är att det ska bli minst lika intressant och relevant som vanligt!"
Över 90 000 personer i Sverige arbetar inom finansbranschen som omfattar bank, försäkring och kapitalförvaltning. Sektorn har en viktig roll i näringslivet och växer trots att exempelvis storbankernas kontor blir allt färre runt om i landet. IT-avdelningarna växer trots outsourcing, likaså har jobben blivit fler inom regelefterlevnad, marknadsföring och rådgivning. Ökade regleringar, konkurrens från nya uppstickare och ökade cyberrisker och cyberhot är några av utmaningarna som sätter hård press på branschen.
Vad vill DU veta om trender i finansbranschen? Har du en specifik fråga till en av våra talare? Berätta vilken fråga du skulle vilja ställa och till vem! Kontakta lena.ytterberg@pwc.com!
Preliminära tider och program
08:30 Sändningen startar
Makroekonomiska trender
Keynote och samtal med Annika Winsth, Nordea
09:00 Finansbranschens nya ägare
Keynote och samtal med Christian Frick, Nordic Capital
Mats Holmfeldt, Findec, lyfter fram Fintechs konkurrensfördelar gentemot de stora etablerade aktörerna. Adam Kostyál, Nasdaq, delar sina tankar kring trender på börsen. Olof Hernell, EQT, spanar kring pandemins effekter. Hur ser den finansiella rådgivningen ut för den nya generationen? I panelen: Erik Engellau-Nilsson, Norrsken, Tove Zander, Swedbank, Sofia Nordenskjöld, PwC Sverige
10:00 En hållbar finansbransch
Intervju och samtal med styrelseproffset och investeraren Anna Ryott. Hur ser Anna på branschen, utveckling, trender och social hållbarhet? Cecilia Repinski delar sin spaning på tema ESG hållbara investeringar, digitalisering och AI. Vilka är möjligheterna och utmaningarna för finansbranschen? I panelen: Anna Ryott, Frans Lindelöw, Skandia, Erik Engellau-Nilsson
10:45 Hälsa och försäkring
Keynote Frans Lindelöw, Skandia
Resonemang kring hälsa, försäkring och finansbranschens medarbetare. PwC:s Henrik Schildt, branschexpert hälso- och sjukvård, samtalar med Frans Lindelöw om bland annat prevention och ny teknik.
11.10 Så påverkas finansbranschen av globala trender
Hur påverkas finansbranschen? Vad tror svenska företagsledare om utvecklingen för det egna företaget? Färska siffror från PwC:s årliga undersökning CEO Survey presenteras och kommenteras. PwC:s globala ordförande Bob Moritz ger sin spaning och samtalar med Anneli Granqvist, PwC Sverige och Annika Winsth, Nordea
11.30 Sändningen avrundas
"Står vi inför ett paradigmskifte i kölvattnet av pandemin? Hur påverkas vår bransch? Årets tema för Finansdagen är "Trender i finansbranschen" och vi hoppas bjuda på en hel del insikter och svar."
Annika Winsth är sedan 2008 chefekonom på Nordea Sverige och har lång erfarenhet inom finanssektorn. Annika deltar aktivt i den ekonomiskpolitiska debatten och sitter i styrelsen för Lunds Universitet, Utrikespolitiska Institutet och Hans Dalborgs stiftelse för bank- och finansforskning. Hon är en flitigt anlitad krönikör och talare och kan på ett pedagogiskt sätt förklara komplex ekonomi.
Christian Frick är partner på Nordic Capital och leder investeringsverksamheten inom finansiell sektor. Han är, och har varit, ansvarig för Nordic Capitals investeringar i Resurs Group, Nordnet, MFEX, Nordax Group and Max Matthiessen. Christian Frick har tidigare bakgrund från att under många år leda Nordic Capitals satsningar i hälso- och sjukvård, som tillsammans med teknik och betalningslösningar och finansiella tjänster är företagets huvudsektorer.
Frans Lindelöw är verkställande direktör och koncernchef för pensionsbolaget Skandia sedan 2015. Under Frans Lindelöws ledning har Skandia fått en ännu tydligare position som den ledande aktören inom tjänstepensioner och hälsoförsäkringar på marknaden. Frans Lindelöw är i grunden civilekonom med en lång bakgrund från ledande positioner inom finansbranschen, däribland från Handelsbanken, Nordea och Carnegie. Han har även innehaft roller internationellt, från bland annat Solomon Brothers och HSBC Bank.
Anna Ryott är styrelseproffs och investerare. Hon sitter i styrelserna för Axel Johnson AB, Löfbergs Lila, Cake Motorbikes, Dagens Industri, Norrsken Foundation samt i styrgruppen för UNDP-initiativet SDG Impact. Hon är också senior rådgivare till Summa Equity och medgrundare av Heart17. Anna är internationellt känd som opinionsledare och investerare med fokus på hållbarhet.
Cecilia Repinski är vd och grundare av Green Assets Wallet, en digital plattform som främjar impact-investeringar genom enkel tillgång till tillförlitlig data i analys och uppföljning, med särskilt fokus på obligationsmarknaden. Cecilia har arbetat med hållbara investeringar sedan 2000-talet, inom allt från projektfinansiering och kapitalförvaltning till vetenskaplig forskning och innovation.
Erik Engellau-Nilsson är vd för Norrsken, som stödjer entreprenörer som arbetar för att lösa vår tids stora samhällsutmaningar såsom svält, fattigdom och miljöproblem. Erik sitter i styrelsen för ABC Labs, SNS och var med och startade Stockholm International Montessori School. Han var tidigare kommunikationschef på Klarna och har blivit utsedd till en av näringslivets superkommunikatörer av Resumé.
Tove Zander är segmentsansvarig för unga på Swedbank och jobbar aktivt för att inspirera till en mer hållbar och sund ekonomi genom att möta den nya generationen i icke traditionella forum. Tove var tidigare vd för Unga Aktiesparare.