PwC:s Accounting Day drog full publik och var mycket uppskattat av deltagarna

Den 24 september arrangerade PwC årets upplaga av PwC Accounting Day – en mötesplats för redovisningsspecialister i noterade bolag.

Claes Janzon, PwC modererade dagen och inledde morgonens första pass, "Nyheter från IASB, Rådet för finansiell rapportering", tillsammans med Mikael Scheja, PwC. Därefter var det dags för Annika Poutiainen och Göran Melin från Nämnden för svensk redovisningstillsyn, att gå in på dess arbete och erfarenheter under de första nio månaderna.

Anna Lindén och Maria Liljegren från PwC höll i det tredje passet som handlade om nya krav på digital rapportering för företag med värdepapper noterade på reglerad marknad från och med den 1 januari 2020 och vad detta innebär för företagen. Vidare presenterade PwC:s specialister Cecilia Nicander, Scott Enerson och Goran Saeed erfarenheter från implementering av leasingstandarden IFRS 16 i noterade företag.

Dagens sista talare var Peter Malmqvist, chef för Analysguiden hos Aktiespararna som avslutade med att prata om en finansanalytikers syn på informationen i årsredovisningen

300 deltagare var på plats och fick möjlighet att ladda ner våra rapporter på plats. Här hittar ni även en översikt över våra rapporter.

Vi ser redan nu fram emot PwC:s Accounting Day som kommer att hållas den 24 september 2020! PwC:s redovisningsspecialister delar gärna med sig av konkreta tips och idéer inom det allra senaste på redovisningsområdet. Vill du veta mer? Kontakta oss i dag!
 

Kontakta oss

Claes Janzon

Claes Janzon

Partner och redovisningsspecialist samt vice ordförande i FAR:s policygrupp för redovisning, PwC Sverige

Tel 0709-29 30 42

Sara Nelson

Sara Nelson

Ansvarig praktiska frågor, PwC Sverige

Tel 0729-80 95 29

Följ oss i sociala medier