Skip to content Skip to footer
Sök
PwC

Visar resultat

Mattias Palmqvist

Mattias Palmqvist

Auktoriserad revisor, partner, PwC Sverige

Mattias är auktoriserad revisor, stationerad i Borås men har uppdrag över hela västra Sverige. Hans kunder spänner över många branscher men många bedriver verksamhet inom olika former av retail, bygg/entreprenad/fastigheter eller tillverkningsindustri. De flesta är ägarledda företag. Utöver revision blir det mycket rådgivning till kunderna om allt från ägarfrågor, omstruktureringar, förvärv/försäljningar till redovisnings- och skattefrågor.

Vilka utmaningar och möjligheter har dina kunder?

Många kunder har fulltecknad agenda och en hög fart i sitt företagande och tillväxtambition. Det är inte alltid lätt att hänga med i alla nya frågeställningar som kommer in när företaget och organisationen växer och utvecklas. Där kan vi vara ett bra bollplank och ge stöttning och coachning genom att dela de erfarenheter vi har sett i andra liknande resor.

Vad brukar du hjälpa dina kunder med?

  • Revision

  • Affärsrådgivning

  • Ägarfrågor

  • Omstrukturering 

  • Förvärv/försäljning/börsnoteringar

  • Redovisning

  • Skatt

Mattias Palmqvist, PwC
Mattias Palmqvist, PwC

"Genom mina 20 år på PwC har jag samlat på mig mycket erfarenheter i mina möten med fantastiska entreprenörer och spännande verksamheter. Jag vet att ensam inte är stark och att det gäller att våga fråga om hjälp och att tillsammans utveckla verksamheten framåt."
Mattias Palmqvist

Var är du född och uppvuxen?

Jag är född och uppvuxen i Örby, en liten ort 30 kilometer sydväst om Borås, tillsammans med mamma och pappa och fyra yngre syskon. Jag studerade till civilekonom vid Högskolan i Borås och började på PwC direkt efter skolan och är kvar än i dag! I dag bor jag i Länghem som ligger 25 kilometer utanför Borås i en villa med min fru och våra två fantastiska tjejer.

Vad gör du på fritiden?

Som småbarnsförälder är det full fart med barnens alla fritidsaktiviteter. Hela familjen är engagerad i orientering och längdskidaktiviteterna där jag även är ungdomsledare. Utöver det försöker jag träna lite annat på egen hand och då blir det mest traillöpning eller mountainbike i skogen. Jag älskar att utmana mig själv och testar gärna mina gränser i något fjällmaraton eller längre utmanande löplopp. Hela familjen gillar att röra på sig och vi vandrar, campar och cyklar gärna i skog och natur och försöker hitta nya tidigare obesökta stigar och områden på helgerna.

När vi inte är i farten med alla fritidsaktiviteter försöker vi koppla av i vårt fritidshus på Orust i Bohuslän. Där njuter vi av lugn och ro och salta bad. Jag har dock svårt att sitta still en längre stund så jag vill gärna ha någon form av byggprojekt igång. Detta är bästa avkopplingen för mig och hade jag inte blivit revisor hade nog byggare varit andrahandsvalet.