Skip to content Skip to footer
Sök
PwC

Visar resultat

Niclas Bergenmo

Niclas Bergenmo

Auktoriserad revisor, PwC Sverige

Niclas är auktoriserad revisor och rådgivare och jobbar främst med mindre och medelstora företag, i huvudsak ägarledda, men även en del noterade företag. I arbetet med de ägarledda bolagen kommer naturligt frågor kring ägarens situation och att ägare, familj och företag ska betala rätt skatt. Ofta diskuteras utdelning, ägarstrukturer och frågor om köp och försäljning av företag.

Vilka utmaningar och möjligheter har dina kunder?

Många företag, inte minst olika typer av utvecklingsbolag, har ofta en hög förändringstakt. Teknik, affärsmodeller och lösningar som är bra idag kanske inte fungerar i morgon. Särskilt sedan coronapandemin bröt ut har vi sett att förutsättningar kan förändras snabbt och framgångsrika företag måste kunna hantera de förutsättningarna. En annan utmaning i många ägarledda bolag är att hantera de olika roller som finns i bolaget. Ägare, styrelse och vd kan i många fall vara en och samma person eller grupp av personer. För många blir det en utmaning att på ett bra och konstruktivt sätt kunna hålla isär rollerna och i olika situationer agera utifrån vilken "hatt" man har på sig för tillfället. Rätt hanterat tror jag att båda dessa utmaningar kan vändas till goda möjligheter.

Jag uppskattar att ha en tät kontakt med mina kunder och att hålla mig uppdaterad på deras utmaningar och framtidsplaner. Ju mer insatt jag är desto lättare är det att förutse, identifiera och hjälpa till att lösa olika frågor som uppstår.

Vad brukar du hjälpa dina kunder med?

  • Revision

  • Affärsrådgivning 

  • Ägarbeskattning och 3:12-regler

  • Ägarskiften/generationsskiften

  • Bolagsstyrning

Niclas Bergenmo, PwC

"En utmaning i många ägarledda bolag är att hantera de olika roller som finns i bolaget. Ägare, styrelse och vd kan i många fall vara en och samma person eller grupp av personer. Det är viktigt att hålla isär rollerna."
Niclas Bergenmo

Var är du född och uppvuxen?

Jag är uppvuxen i Enköping, flyttade därifrån för att studera på universitet och bor numera Uppsala sedan många år. Här bor jag i en villa i ett mindre bostadsområde tillsammans med min fru och våra två barn.

Vad gör du på fritiden?

Favoritsysslor är att umgås med familjen, titta på när barnen idrottar och umgås med vänner över till exempel en middag. Nyligen har jag dessutom fått upp intresset för att cykla mountainbike. Somrarna tillbringar jag gärna i sommarstugan och åker båt eller till något varmt land söderut. På vintern tycker jag om att åka skidor i fjällen, framför allt utför, men sedan ett par år tillbaka även på längden. För att utmana mig har jag anmält mig till Vasaloppet 2022. Jag håller tummarna för en kommande vit vinter, annars är det rullskidor som gäller.

Niclas Bergenmo, PwC