PwC var finansiell rådgivare till Regnia Holding vid försäljningen av Didriksons Regnkläder

Didriksons är en marknadsledande aktör i Skandinavien inom funktionella och vattentäta sport- och modekläder. ”Didriksons 1913” är ett starkt varumärke som är baserat på företagets 100-åriga historia med rötter i Grundsund på den svenska västkusten. Företagets produkter kännetecknas av god funktionalitet och attraktiv design.

Didriksons är representerat i 19 länder och har egen distribution i Sverige, Norge och Storbritannien. Bolaget har uppvisat en stark tillväxt med en genomsnittlig försäljningsökning om 25 procent under perioden 2008-2012. År 2013 uppgick varumärkesförsäljningen till 450 miljoner kronor, medan bolagets nettoomsättning var cirka 284 miljoner kronor.

PwC fick uppdraget att bistå Regnia i en försäljning och genomförde en konkurrensutsatt auktionsprocess som inkluderade ett stort antal industriella och finansiella intressenter, såväl nordiska som internationella. I slutfasen av transaktionsprocessen hade säljaren möjlighet att välja mellan flera bud av varierande struktur. Valet föll slutligen på Herkules, som genom sitt innehav i Odlo, hade en omfattande branschkunskap samt erfarenhet av internationellt varumärkesbyggande.

Herkules förvärvade majoriteten av aktierna i Didriksons, samtidigt som en rad nyckelpersoner på företaget fick möjlighet att medinvestera. I och med transaktionen planerar Didriksons för en internationell succé.

PwC:s kontaktnät har varit en avgörande faktor för att vi skulle hitta en ägare som matchar både säljare och köpare. Teamet har dessutom engagerat ledningsgruppen på ett positivt sätt, vilket underlättat hela processen. Därmed finns grunden för en fortsatt positiv utveckling med nöjda säljare och köpare.”

Sören Andreasson, Didriksons

"PwC har skött hela vår process på ett mycket professionellt sätt, allt ifrån analysdelen till att hålla den uppsatta tidsplanen.

Sören Andreasson, Didriksons P

Kontakta oss

Johan Rosenberg

Johan Rosenberg

Partner / Head of M&A, PwC Sverige

Tel 0709-29 35 52

Följ oss i sociala medier

Vill du ha hjälp med frågor inom Corporate Finance?

By submitting your email address, you acknowledge that you have read the Privacy Statement and that you consent to our processing data in accordance with the Privacy Statement (including international transfers). If you change your mind at any time about wishing to receive the information from us, you can send us an email message using the Contact Us page.

Hide