Exklusiv finansiell rådgivning vid försäljningen av Notified till West Corporation

Händer på mobiltelefoner runt ett bord på Notified

Transaktionen

PwC var exklusiv finansiell rådgivare till ägarna i samband med försäljningen av Notified till West Corporation.

Notified är ett svenskt bolag som erbjuder två tekniskt avancerade SaaS-plattformar för digital PR & Kommunikation samt Content marketing. Bolagets huvudsakliga plattform, Notified, erbjuder en integrerad lösning för PR, kommunikation och digitala medier. Plattformen erbjuder mediaövervakning med robusta sökfunktioner och automatisk sentimentanalys.

Men även en omfattande global kontaktdatabas för mediakontakter och influencers med en integrerad CRM-kapacitet, samt distribution av pressmeddelanden.

Plattformen gör det möjligt att återanvända innehåll som genererats av kunder för att komplettera och berika marknadsföringskampanjer, samt ett mätverktyg för att bättre förstå och utvärdera prestationen av olika medieinitiativ.

Bolaget hade en omsättning under FY17/18 på cirka 30 miljoner kronor med en justerad EBITDA på cirka 6 miljoner kronor.

Köparen, amerikanska West Corporation är ett ledande teknologiföretag som kopplar samman människor runt om i världen, vilket gör företag effektivare och förbättrar liv. West hjälper sina kunder att effektivt kommunicera, samarbeta och ansluta sig till sina publikgrupper genom en mångsidig portfölj av innovativa lösningar.

PwC bistod ägarna med M&A-rådgivning i form av projektledning genom hela försäljningsprocessen inklusive informationsgivning, utvärdering av bud och support genom hela due diligence-processen och avtalsförhandlingarna.

”Jag skulle utan tvekan varmt rekommendera PwC till den som är i stånd att sälja sitt bolag. De ledde oss genom hela den långa och krävande processen på ett utomordentligt sätt, såväl i att ta fram finansiell data och presentera bolaget men kanske framförallt genom att fungera som ett löpande stöd och bollplank. Efter att processen till slut var över stod det helt klart för oss att vi, som ett mindre bolag, antagligen inte hade lyckats ro affären i hamn om det inte hade varit för det kompetenta teamet på PwC.”

Marcus Norrving, vd och delägare, Notified

Kontakta oss

Johan Rosenberg

Johan Rosenberg

Partner / Head of M&A, PwC Sverige

Tel 0709-29 35 52

Följ oss i sociala medier

Vill du ha hjälp med frågor inom Corporate Finance?

By submitting your email address, you acknowledge that you have read the Privacy Statement and that you consent to our processing data in accordance with the Privacy Statement (including international transfers). If you change your mind at any time about wishing to receive the information from us, you can send us an email message using the Contact Us page.

Hide