{{item.title}}
Hållbarhetsrapporteringen utifrån CSRD (Corporate Sustainability Reporting Directive) innebär att företag ska tillämpa både de obligatoriska rapporteringsstandarderna ESRS (European Sustainability Reporting Standards) och EU-taxonomin.
CSRD Lookbook visar hur integrationen av hållbarhetsfrågor i årsredovisningen kan struktureras och hur du kan utforma hållbarhetsrapporten. Vidare kan CSRD Lookbook bidra till inspiration och initiera till interna diskussioner på ditt företag om kraven i ESRS.
Innehåll CSRD Lookbook:
CSRD Lookbook inkluderar inte exempel på alla de upplysningskrav som specificeras inom ESRS, vilka beror på det enskilda företagets väsentliga hållbarhetsämnen, utan indikerar snarare övergripande innehåll som kan presenteras i enskilda kapitel eller avsnitt. De faktiska upplysningarna i rapporten ska anpassas av varje företag beroende på dess storlek, väsentliga områden, komplexitet och verksamhetens art.
Den nya uppdaterade versionen (15/10 2024):
Rubriker och struktur har uppdaterats för att återspegla den senaste vägledningen från EFRAG:s FAQ:er om presentation av en hållbarhetsrapport som ska vara i fyra delar. Således benämns notsektionen om för att visa att det är en fortsättning på de första fyra delarna (allmänt, E, S och G). Förtydligande har även gjorts avseende att alla obligatoriska ESRS 2- upplysningar ska presenteras i den allmänna delen av rapporten, förutom vissa specifika SBM-upplysningar som kan presenteras i E-, S- och G-delarna.
Författare:
Mikael Scheja, hållbarhetsrapporteringsspecialist
Isabelle Hammarström, hållbarhetsrapporteringsspecialist
Emelie Söderlund, taxonomirapporteringsspecialist
Fyll i dina uppgifter och få länk till nedladdning av dokumentet.
Isabelle Hammarström och Mikael Scheja, PwC, berättar mer om CSRD Lookbook.