Börshandlade fonder: En färdplan mot tillväxt

2016-08-16


Den globala marknaden för börshandlade fonder (ETF – Exchange Traded Funds) fortsätter att förändras i snabb takt, något som medför både möjligheter och utmaningar.
 

Vi är glada över att kunna dela med oss av de insikter vi skaffat genom vår andra årliga ETF-undersökning. ETF:er fortsätter att dominera flödena och har satt ett nytt rekord med globala flöden på 351 miljarder dollar 2015. Regionala ETF-rekordflöden uppnåddes i Europa och Kanada, medan flödena i USA och Asien också närmade sig rekordnivåer under 2015.
 

Baserat på ett antal faktorer som beskrivs i det här dokumentet förväntar sig deltagarna i undersökningen ännu större ETF-tillväxt i Nordamerika, Europa och Asien, med globala ETF-tillgångar som förväntas överskrida 7 biljoner dollar 2021. Ladda ner vår rapport om du vill läsa mer om de teman vi har identifierat rörande börshandlade fonder: 

  • Tillväxt
  • Fördelning
  • Produkter
  • Lagstiftning
  • Teknik
  • Globalisering
     

Marknaden för börshandlade fonder kommer troligtvis att växa i hälsosam takt under kommande år. Nya företag förväntas ge sig in på ETF-marknaden, antingen organiskt eller via förvärv. Fler investerarsegment kommer troligtvis att hitta nya och annorlunda sätt att använda ETF:er som del av sin investeringsstrategi, vilket kan hjälpa till att eventuellt driva de globala ETF-tillgångarna över 7 biljoner dollar till 2021.

Kontakta oss

Peter Nilsson

Ansvarig Assurance FS, Ansvarig Asset & Wealth Management, PwC Sverige

Tel 0709-29 33 09

Följ oss i sociala medier