Visionära Arenan 2018 – anmäl ditt intresse i dag

Dags igen för årets stora event för dig som vill vara med och påverka framtidens samhällsbyggande. PwC arrangerar Visionära Arenan den 21 augusti i anslutning till KOMMEK i Malmö.  

Årets tema är Samverkan. Samhällsutvecklingen ställer krav på samverkan mellan olika aktörer för att lösa framtidens välfärd. Hur kan en modern organisation agera i en kontext av föränderlig samverkan för att på bästa sätt klara framtidens utmaningar?

Visionära Arenan vänder sig exklusivt till dig som innehar rollen som ledande förtroendevald i kommuner och landsting/regioner, till exempel kommunchef, ekonomichef, förtroendevald revisor eller förvaltningschef.

Under eftermiddagen får du ta del av högintressanta insikter kring både möjligheter och utmaningar för kommuner, landsting och regioner i ett nationellt och internationellt perspektiv.

 

Klicka här för intresseanmälan och mer info

 

Program den 21 augusti 2018

12.00 Registrering

13.00 Inledning och välkommen - Susanna Collijn, PwC Sabinije von Gaffke, dagens moderator

13.15 Det globala landskapet - Jan Eliasson

14.00 Hur kan kommunerna möta samhällsutvecklingen? - Niklas Karlsson

14.45 Processer, beteenden, robotar och människor - Cecilia Lejon

15.15 Paus med tilltugg

15.30 fastslås vid senare tillfälle

16.15 Malmö - ensam är stark tillsammans... - Katrin Stjernfeldt Jammeh

17.00 Individen har aldrig varit viktigare - Svante Randlert

17.45 Avslut och välkommen till bords - Susanna Collijn, PwC och Sabinije Von Gaffke, moderator

18.30 Middag

 

Sabinije von Gaffke, moderator

Moderator: Sabinije von Gaffke

Sabinije är journalist, programledare, debattledare och nyhetsreporter. Sabinije har intervjuat toppolitiker, välkända företagsledare. profiler inom tech, framgångsrika entreprenörer och internationella celebriteter. Sabinije guidar oss genom dagen och skapar en helhet som överträffar förväntningarna.

Jan Eliasson

Jan Eliasson: Sverige och den globala utvecklingen

Jan Eliasson har en utrikespolitisk karriär som sträcker sig över fem decennier. Han har varit rådgivare till Olof Palme, kabinettsekreterare vid UD, styrelseordförande i Wateraid, Sveriges ambassadör i USA, Utrikesminister och vice generalsekreterare i FN. Senaste uppdraget är som styrelseordförande för fredsforskningsinstitutet Sipri.

Niklas Karlsson

Niklas Karlsson: Kommunutredningen- en uppdatering och vägen framåt

Niklas Karlsson (S), riksdagsledamot leder regeringens "Kommunutredningen" med uppdraget att utarbeta en strategi för att stärka kommunernas kapacitet att fullgöra sina uppgifter idag och i framtiden. Utredningen ska bland annat analysera hur man kan stärka kommunernas förmåga att möta samhällsutvecklingen genom till exempel kommunal samverkan eller kommunsammanslagningar.

Svante Randlert

Svante Randlert: Så vårdar du det mest värdefulla i din organisation - dina medarbetare

I dag går allt att kopiera utom en enda sak – människorna i en organisation. Att attrahera, engagera och utveckla rätt människor som kan skapa och utveckla relationer är inte bara den enskilt största konkurrensfaktorn framöver, utan även ett av de bästa sätten att uppnå önskad kvalitet och lönsamhet.

Svante Randlert en av Sveriges mest efterfrågade talare och författare till bästsäljaren "Drömarbetsgivaren". Svante brinner för frågor inom rekrytering, HR, kompetensutveckling, employer och employee branding.

Katrin Stjernfeldt Jammeh

Katrin Stjernfeldt Jammeh: Kunskapsallianser, samverkan och utvecklingen i Malmö

Katrin Stjernfeldt Jammeh är kommunstyrelsens ordförande i Malmö sedan 2013. Hon har tidigare varit kommunalråd i Malmö med ansvar för socialtjänst samt skola, trygghet och välfärd. Under sin presentation på Visionära Arenan kommer Katrin att belysa hur samverkan ser ut i praktiken på kommunal nivå. Vad innebär det att arbeta med så kallade kunskapsallianser? Hur ser Malmös arbete ut lokalt, regionalt och internationellt? Varför samverka och med vem?

OBS! Övriga gästföreläsare tillkommer (uppdateras löpande) som bland annat kommer att prata kring de partipolitiska förutsättningarna inför det svenska valet 2018.

Följ oss i sociala medier