Välkommen till PwC:s Visionära Arenan 2022!

Årets tema: Förebygga, förhindra och upptäcka välfärdsbrott.

Välkommen till PwC:s Visionära Arenan den 16 augusti 2022

PwC:s Visionära Arenan är den självklara mötesplatsen för dig som vill vara med och utforma den offentliga sektorn för en bättre morgondag. Under en intensiv dag och kväll med middag får du ta del av högintressanta insikter från PwC:s kommunspecialister och inbjudna experter. 

Visionära Arenan hålls traditionsenligt dagen innan KOMMEK i Malmö. Du får ta del av ett fullspäckat program och föreläsare som talar till både hjärta och hjärna. 

Datum: 16 augusti
Tid: Klockan 13.00 (med möjlighet att registrera sig från kl 12.00). Avslutas med gemensam middag.
Plats: Malmömässan, lokal K3
Tema: Förebygga, förhindra och upptäcka välfärdsbrott.
Pris: 3 695 kronor/person exklusive moms

Anmäl dig här!

Vill du veta mer?

Kontakta Hanna Franck, 010-212 75 47, hanna.franck@pwc.com
eller Malou Olsson, 010-212 58 67, malou.olsson@pwc.com

Program

 • 12.00 Registrering
 • 13.00 PwC Sveriges vd Sofia Götmar-Blomstedt och moderator Måns Liljenlov från PwC hälsar välkomna och introducerar dagens tema.  
 • 13.15-13.35 Vad är välfärdsbrott? Hur kan vi förebygga, förhindra och upptäcka välfärdsbrott?
  Talare: Cecilia Cederberg, PwC och Lena Salomon, PwC
 • 13:40 - 14.30  Så arbetar vi för att motverka välfärdsbrott
  Per-Erik Ebbeståhl från Malmö Stad och Gunnar Grönkvist, poliskommissarie vid polisens nationella operativa avdelning, NOA, ger oss en bild över vilka styrkor och utmaningar som finns kring myndigheternas arbete mot välfärdsbrottslighet.
 • 14.30 - 15.15 Fika och mingel
 • 15.15 - 15.50 Djuplodande diskussioner och intervjuer kring välfärdsbrott
  Medverkande: Lena Salomon, PwC, Per-Erik Ebbeståhl, Malmö Stad,  Gunnar Grönkvist, NOA
 • 15.50 - 16.00 Bensträckare
 • 16.00 - 16.30 Upphandlingsprocessen
  Lotta Ricklander är utvecklingsledare för revision på Sveriges kommuner och regioner. Lotta delar med sig av högintressanta insikter kring upphandling av revision och sakkunniga biträden. Hur kan man tänka och vilka fallgropar bör man undvika?   
 • 16.30 - 17.00 Mingel
 • 17:00 - 17:45 Fem principer som gör verksamheter bättre
  Henrik Eriksson, professor vid Chalmers Tekniska Högskola, institutionen för Teknikens Ekonomi och Organisation. Henrik forskar på vad som kännetecknar framgångsrika verksamheter och organisationer. Under detta pass får du ta del av de senaste forskningsrönen och insikter kring fem principer som gör verksamheter bättre, varför förbättring är att föredra framför implementering och förändring,  samt goda exempel från framgångsrika organisationer.
 • 17.45 Avrundning
  Susanna Collijn, PwC, sammanfattar dagens diskussioner och ger oss förhandsinformation kring PwC:s närvaro på KOMMEK.
 • 18.30 Middag

 

Gäster och talare på Visionära Arenan 2022

Gunnar Grönkvist

Gunnar Grönkvist är Poliskommissarie vid Polisens nationella operativa avdelning (NOA) och arbetar sedan flera år tillbaka med myndighetssamverkan mot bland annat välfärdsbrottslighet. Gunnar kommer att ge oss en bild över vilka styrkor och utmaningar som finns kring myndigheternas arbete mot välfärdsbrottslighet.

Gunnar kommer tillsammans med Per-Erik Ebbeståhl, direktör för avdelningen Trygghet och säkerhet vid Malmö stad, att ingå i en paneldebatt.

Henrik Eriksson, Chalmers Tekniska Högskola

Henrik Eriksson

Henrik Eriksson är professor vid Chalmers Tekniska Högskola, institutionen för Teknikens Ekonomi och Organisation. Henrik har forskat på vad som kännetecknar framgångsrika verksamheter och organisationer i tjugo år. Han har sammanfattat sin forskning i den populärvetenskapliga boken ”Sveriges bästa verksamheter”. Resultaten från Henriks forskning samt praktiska erfarenheter presenteras under föreläsningen.

- Under passet får du bland annat lyssna till
- Fem principer som gör verksamheter bättre
- Vad som leder till framgång enligt forskning
- Varför förbättring är att föredra framför implementering och förändring
- Exempel från framgångsrika organisationer

Lotta Ricklander, SKR

Lotta Ricklander

Lotta Ricklander arbetar som utvecklingsledare för revision på Sveriges kommuner och regioner. Lotta kommer att prata om upphandling av revision och sakkunniga biträden. Hon kommer att informera oss om utmaningar och lärdomar som SKR ser kopplat till området. Hur kan man tänka vid upphandling och vilka fallgropar bör man undvika?

Per-Erik Ebbeståhl, Malmö stad

Per-Erik Ebbeståhl

Per-Erik Ebbeståhl är direktör för Avdelningen för Trygghet och säkerhet vid Malmö stad. Han kommer tillsammans med en kollega att prata om hur de i Malmö stad arbetar med Välfärdsbrott för att ge oss en verklighetsanknytning inom området samt vilka utmaningar som behöver beaktas.

Per-Erik med kollega kommer även att ingå i en paneldebatt tillsammans med Gunnar Grönkvist (poliskommissarie vid polisens nationella operativa avdelning, NOA).
 

Följ oss i sociala medier