Så går du från ord till handling med hållbarhetsarbetet i din styrelse

CSRD, hållbarhet och SME-bolagen:
Hur ska styrelsen agera på den nya spelplanen?

För att hjälpa bolagsstyrelser att navigera på den hållbara spelplanen för näringslivet och offentlig sektor lanserar vi en seminarieserie i fyra delar tillsammans med WWF och Styrelseakademien. Under detta fjärde och sista tillfälle den 19 oktober riktar vi ljuset mot SME-bolagen.

Direktivet CSRD jämställer hållbarhet med den finansiella redovisningen och snart ska 50 000 europeiska bolag rapportera hållbarhet enligt en ny standard. SME-bolag som inte träffas direkt av direktivet kommer att påverkas, då underleverantörer och kunder omfattas av CSRD. Samtidigt införs sanktioner mot företag som har ett negativt inflytande på miljön och inte tar ansvar för sina värdekedjor. Vi ser också att biodiversitet seglar upp som en ny affärskritisk fråga.

Under seminariet går vi igenom hur styrelse och företagsledning i SME-bolag  bör förhålla sig till förändringarna och nya kraven.

Du som deltar fysiskt erhåller boken "Kursen: 10 lektioner för hållbart näringsliv" av Lisen Schultz och Erica Treijs.

19 oktober
15.30-17.00
PwC, Torsgatan 21,  Stockholm
Eller följ hela eventet digitalt.

Medverkande

Lisen Schultz

Lisen Schultz

Lisen är docent inom hållbar utveckling och vice chef för Stockholm Resilience Centre (SRC), Stockholm universitet. 2012 grundade hon Pontus Schultz Stiftelse för ett mänskligare näringsliv, och 2018 startade hon världens första vd-utbildning i hållbarhet och resiliens vid SRC.

Charlotta Szczepanowski

Charlotta Szczepanowski

Charlotta har suttit i företagsledningen på Coop och Riksbyggen där hon ansvarat för hållbarhetsfrågor. Generalsekreterare för Vi-skogen samt vice ordförande i KRAV.

Mårten Grenfors

Mårten Grenfors

Mårten arbetar som hållbarhetsspecialist med inriktning på rapportering samt hållbarhetsregelverket CSRD. Fokuserar särskilt på social hållbarhet som knyter an till en mångårig erfarenhet av jobb inom FN-systemet.

Anna Serner

Anna Serner

Anna är jurist och tidigare vd för Svenska Filminstitutet, Reklamförbundet och Tidningsutgivarna. Styrelseuppdrag i bland andra Polarbröd.

Camilla Välimaa

Camilla Välimaa

Camilla har lång erfarenhet från att stötta hållbar omställning av företag. Tidigare hållbarhetschef på Lantmännenkoncernen och idag sakkunnig ”biologisk mångfald och näringslivet”, WWF Sverige.

Kajsa Nylander

Kajsa Nylander

Kajsa arbetar som hållbarhetschef på Svenska Spel och tidigare hållbarhetsansvarig på Systembolaget. Hållbarhetskonsult med fokus på strategiskt hållbarhetsarbete och rapportering.

Mikael Salo

Mikael Salo

Moderator Mikael är hållbarhetsexpert med uppdrag för Di Gruppen och som hållbarhetschef för ett börsnoterat bolag samt föreläsare och moderator. Tidigare chefredaktör för Aktuell Hållbarhet.

Se våra seminarier

Se trailer inför seminarieserien
Del 1: Finansbranschen och hållbarhetsarbetet - 9 mars
Del 2: Börsbolagen och hållbarhetsarbetet - 24 maj
Del 3: Offentlig sektor och hållbarhetsarbetet - 14 september

Kontakta oss

Marie-Anne Brändström

Marie-Anne Brändström

Projektledare events, PwC Sverige

Tel 0723-53 05 00

Följ oss i sociala medier