Cecilia Lejon, PwC, får stipendium för främjande av offentlig sparsamhet

2018-04-26

Cecilia Lejon, Pwc

Cecilia Lejon på PwC har i dag fått ta emot Helmer Fredriksons stiftelses pris. Hon får stipendiet för sitt arbete inom socialförvaltningen i Trelleborgs kommun.  

Grattis Cecilia! Varför tror du att just du fick den här fina utmärkelsen?

– Jag har lett ett paradigmskifte och synen på arbetet gentemot medborgarna har satt spår och skapat nyfikenhet hos andra kommuner. Det vi gjorde i Trelleborgs kommun innebar en effektivisering av resursanvändningen vilket skattebetalarnas förening håller högt.

Motiveringen till utmärkelsen

"Cecilia Lejon tilldelas Helmer Fredrikssons stiftelses pris av Skattebetalarnas Förening för sitt arbete i socialförvaltningen i Trelleborg. Cecilia har genom sitt ledarskap, nytänkande och nyttjande av ny teknik minskat administration och handläggningstider. Något som gynnat Trelleborgs invånare, men också tjänat som inspiration för andra kommuner.

Cecilia Lejon var chef för arbetsmarknadsförvaltningen i Trelleborg fram till i oktober 2017 och under hennes ledning har tiden det tar mellan att en ansökan om stöd lämnats in och ett möte med en arbetsmarknadssekreterare kortats från upp till nio månader ner till två dagar. Vidare har ansökan om bistånd robotiserats, vilket ökat rättssäkerheten och möjliggjort att resurser kan läggas på annat."
 

Vad motiverar dig att fortsätta driva på?

–  Jag drivs av samhällsutveckling och människors lika värde. Den offentliga sektorn har en stor plats i mitt hjärta.

Om Cecilia

Cecilia är Malmöbo med stort idrottsintresse och ett himmelskt blått hjärta.

– Jag är i grunden en ganska trygg och lite "tråkig" person med en hyfsad självdistans och ovanligt mycket humor för att vara tråkig.

Cecilia började på PwC i oktober efter elva år på Trelleborgs kommun där hon som chef för arbetsmarknadsförvaltningen vänt upp och ner på det mesta. Bland annat blev kommunen en digital pionjär genom att låta en robot ta över handläggningen av försörjningsstöd.

Cecilia Lejons arbete har tidigare uppmärksammats med bland annat Vinnovas innovationspris för utveckling av offentlig sektor 2016 och Guldlänken 2017 samt en nominering till Årets Digitaliseringsledare 2018. 2016 blev Cecilia utnämnd till Årets Yrkesperson av Rotary för sitt arbete med mottagning av nyanlända under hösten 2015.


Läs pressmeddelande:
Årets Helmer Fredriksson pris till Mohammed Khoban och Cecilia Lejon

Om stiftelsen

Helmer Fredrikssons ideella stiftelse för främjande av offentlig sparsamhet grundades 1997 genom en testamentsgåva från Helmer Fredriksson i Linköping (1924–1996) som också önskade att Skattebetalarnas Förening skulle åta sig förvaltningen. 

Stiftelsens ändamål är att främja sparsamhet med skattebetalarnas medel och minska slöseriet inom den offentliga sektorn. Priset går till den person som enligt Skattebetalarnas styrelse gjort den största insatsen under den gångna tidsperioden.

Kontakta oss

Följ oss i sociala medier