Moving People with Purpose

Hantera företagets tjänsteresenärer framgångsrikt

Företagen går från traditionella utlandstjänstgöringar till förmån för tjänsteresenärer (short term business visitors). I PwC:s undersökning framkommer det att företag i dagsläget inte har tillräckligt med resurser och kunskap för att möta den kommande utmaningen som en framgångsrik hantering av tjänsteresenärer kräver.
 

Den kommande utmaningen med tjänsteresenärer innebär att företag behöver göra en översyn av sin personalavdelning samt mobilitetsfunktion för att möta framtiden och bli konkurrenskraftiga. Finns resurserna och har företagen möjlighet att hålla jämna steg med utvecklingen? Finns det en tydlig ansvarsfördelning inom företaget vad gäller hantering av tjänsteresenärer?
 

Därutöver ser vi att många länders skattemyndigheter har ett ökat fokus på tjänsteresenärer. Den ökade användningen av tjänsteresenärer kan innebära riskexponering från ett skatteperspektiv genom att fasta driftställen skapas samt allokering av kostnader granskas ingående. Vi skall inte heller glömma bort att individerna själva riskerar att bli skattskyldiga i de länder där de arbetar.
 

I rapporten "Moving people with purpose – short term business visitors governance" belyser PwC hur en framgångsrik hantering av tjänsteresenärer kan se ut från ett strategiskt perspektiv.

Kontakta oss

Örjan Berg

Örjan Berg

Director, Göteborg

Tel 0729-80 97 55

Anders Assarson

Anders Assarson

Partner

Tel 0709-29 14 23

Följ oss i sociala medier