Företagsöverlåtelser, M&A

PwC är marknadsledande inom M&A-rådgivning och på PwC Legal har vi lång och bred erfarenhet av legal rådgivning i samband med transaktioner med spetskompetens inom de flesta affärsjuridiska verksamhetsområden. Vi skräddarsyr våra team baserat på era behov och uppdragets karaktär och strävar efter att alltid tillhandahålla högkvalitativ, pragmatisk och effektiv rådgivning.

Vi erbjuder heltäckande transaktionsrådgivning

Inom ramen för uppdraget arbetar PwC Legal ofta i integrerade team tillsammans med kollegor från PwC:s specialistavdelningar för skattemässig, finansiell och kommersiell rådgivning – något som gör att vi på ett omatchat sätt kan erbjuda en sömlös helhetsrådgivning under transaktionens alla faser och hålla i projektet från start till mål. Vi arbetar ofta med gränsöverskridande transaktioner och tack vare det breda internationella PwC-nätverket kan vi även erbjuda ett nära samarbete med lokal juridisk expertis.

Vi erbjuder legal rådgivning i samband med till exempel aktieöverlåtelser (såväl sälj- som förvärvsuppdrag), due diligence, carve-outs, inkråmsöverlåtelser och omstruktureringar och därtill ytterligare rådgivning inom till exempel det bolagsrättsliga området.

Vår gedigna erfarenhet av transaktionsrådgivning innefattar ett stort antal olika branscher och sektorer och bland våra kunder finns allt från familjeägda och entreprenörsledda företag, industriella aktörer, private equity-bolag till internationella koncerner. 

Genom vår samlade affärsjuridiska kompetens och erfarenhet kan PwC Legal tillhandahålla stöd i alla affärsjuridiska frågor som kan uppkomma i samband med en transaktion.

 

kvinnor och män på kontor diskuterar företagsöverlåtelser

Kontakta oss

Martin Morén Jönsson

Martin Morén Jönsson

Ansvarig partner Legal Advisory, PwC Sverige

Tel 0703-26 65 04

Karolina Palin

Karolina Palin

Partner, Legal Advisory, PwC Sverige

Tel 0709-29 14 15

Följ oss i sociala medier