Skip to content Skip to footer
Sök
PwC

Visar resultat

Almedalen 2019

Tillsammans skapar vi framtidens näringsliv och samhälle. Ta del av våra framtidsspaningar i Almedalen.

Playback of this video is not currently available

Tack för samtal, mingel och erfarenhetsutbyten under Almedalsveckan!

Hållbarhet, digitalisering, cybersäkerhet, hälso- och sjukvård och skatter var några av de ämnen som diskuterades på ett tjugotal seminarier hos PwC på Hästgatan 9 och i paneler på stan under Almedalsveckan 2019. Alla våra seminarier finns inspelade och kan ses här: PwC:s seminarier i Almedalen 2019.

Hållbarhet, digitalisering och modigt ledarskap

Oavsett vilket ämne som berördes var mod en röd tråd genom hela veckan. Vikten av att våga prova, misslyckas, säga ifrån och göra skillnad. Hur blir man en modig ledare i ett ständigt föränderligt samhälle? “Ingen minns en fegis” var titeln på det seminarium som kickade igång PwC:s vecka i Almedalen. Att ha en tydlig vision och riktning och att våga vara obekväm i nya situationer är avgörande för ett lyckat ledarskap. 

Digitalisering och effektivisering av offentlig sektor diskuterades flitigt. Ett exempel är projektet "Meet Sweden", en blockchainlösning som har utvecklats av PwC:s Experience Center och Förnyelselabbet. Syftet är att effektivisera flödet mellan olika myndigheter och ge nyanlända bättre överblick och ökad insyn i sin handläggningsprocess.

Fastighetsbranschen är ett exempel på en traditionell bransch som har mycket att vinna på att arbeta med användarupplevelse och lära av andras digitala transformation och arbetssätt. Under seminariet “Fastighetsägarens transformation - hur går man från yta till upplevelse?” diskuterades vikten av att alltid sätta kunden i första rummet, att testa, mäta och utvärdera. Det är viktigt att förstå värdet av designupplevelsen, oavsett om det gäller miljön i en tågkupé eller i skolan. 

Alla vinner på mångfald och inkludering

Det är uppenbart att vi har mycket att vinna på att jobba med mångfald och inkludering, rekrytera brett och arbeta i heterogena grupper. Detta gäller i högsta grad hos oss på PwC, som är det ledande företaget inom revision, affärs- och skatterådgivning. Våra kunder är olika, och för att kunna förstå våra kunder måste vi besitta olika egenskaper. 

Tack till alla som har deltagit och följt oss under årets Almedalsvecka!

Följ oss året runt på:

PwC.se
Dialog - nyhetsbrev
Tax matters - Sveriges skatteblogg (SVE, ENG)
Företagarbloggen - för dig som driver eget
LinkedIn
Facebook
Twitter
Instagram

Framtiden kräver nyfikenhet, förändringsbenägenhet och normkritiska perspektiv

Sofia Götmar-Blomstedt, tillträdande vd, PwC Sverige

Välkommen till PwC i Almedalen!

PwC:s program 2019

PwC i Almedalen 2019 - 20 seminarier på Hästgatan 19, Visby

PwC i Almedalen
1-4 juli 2019

Vi kommer att ha experter på plats inom bland annat: 

Playback of this video is not currently available


Cybersäkerhet, hälsa och sjukvård, hållbarhet, bostadsmarknad och skatt är viktiga teman i Almedalen 

I vår fina trädgård på Hästgatan 9 i Visby bjuder vi in till ett tjugotal seminarier om aktuella ämnen som cybersäkerhet, hälsa och sjukvård, hållbarhet, bostadsmarknad och skatt. Hur skapar man rätt förutsättningar för sitt företag eller organisation i en ständigt föränderlig värld? Kom och mingla med oss och diskutera dessa spännande samhällsfrågor!

Almedalen – demokratisk mötesplats för viktiga samhällsfrågor

PwC i Almedalen är mötesplatsen för dig och alla andra som vill vara med i debatten och bidra till samhällets utveckling. Almedalsveckan, tidigare även kallad politikerveckan, är en populär plattform för politiker men också en mötesplats för svenskt näringsliv, offentlig sektor, journalister med flera.

Almedalen, från början en helt vanlig park i Visby, är i dag känd globalt för att vara en demokratisk mötesplats för alla som engagerar sig i viktiga frågor som berör vårt samhälle, näringsliv och utveckling.

Traditionen kring Almedalen lever kvar och är starkare än någonsin. På PwC ser vi fram emot att hylla denna fartfyllda och fantastiska vecka med fler inspirerande seminarier, smarta dialoger och en härlig stämning.


Vårt twitterflöde

Kontakta oss

Johan Rippe

Johan Rippe

Partner Assurance, PwC Sverige

Tel 0709-29 11 88

Följ oss i sociala medier